Når man mister

Når man mister, oplever mange også at miste tilliden til verden, til sig selv og til fremtiden

Når du mister din partner, din ven eller din pårørende

– vil sorgen være med dig resten af livet. Forvent ikke at den forsvinder. Nogle mærker sorgen intenst i starten – mens andre først rigtigt forstår, erkender og mærker tabet senere. Der er hverken rigtige eller forkerte følelser. Det er helt normalt at føle det, du gør. Uanset om det er savn, vrede, uretfærdighed, ensomhed eller håbløshed, der fylder.

Mit råd til dig, der sørger;

Det er vigtigt, at du bevarer forbindelsen til den, du har mistet. På den måde bevarer du forbindelsen til det liv, I havde sammen. Dermed også til dit eget liv og din egen historie. Der er mange måder, du kan have den døde med dig.

Lad os først og fremmest sammen lave en fin afskedsceremoni. En afsked som du kan tænke tilbage på med glæde, også når sorgen bliver del af dit liv fremover.

  • lyt til afdødes yndlingsmusik
  • lav afdødes livret
  • genbesøg de steder, hvor I har været sammen, og endelig;
  • tal og del minder med andre, der har kendt ham/hende.

Du får brug for tid, og du får brug for tålmodighed til at sørge og til at finde fodfæste på ny.

Da jeg forstår, at alt kan virke svært og uoverskueligt, tilbyder jeg at komme hjem til jer, når vi skal drøfte ceremonien sammen. Så kan I fokusere på jer selv.

Når du mister et barn

Når livet slutter, før det begynder

Det er svært at miste, og det er især svært at miste et barn. Jeg har mødt mange forældrepar der har mistet deres barn. Uanset alder, vil det altid føles meningsløst. Midt i sorgen føler mange behov for bare at flygte fra det hele og dernæst at få det hurtigt overstået, men alle erfaringer viser, at det er vigtigt at være en aktiv del at forberedelserne til begravelsen af sit barn. Det er vigtigt at, den sidste afsked med barnet bidrager til smukke og gode minder som man kan tage med sig, også når sorgen bliver en del af livet.

I har mulighed for tid sammen med jeres barn inden afskeden

Inden jeres barn bliver begravet eller bisat, ligger det typisk på hospitalets kapel. Der er som udgangspunkt ingen regler for hvor mange gange I besøger jeres barn. Uanset barnets alder, så har I også mulighed for at få jeres barn med hjem for en stund. Kontakt mig endelig og lad mig guide dig /jer.

Hvad kan jeg som bedemand hjælpe med?

Jeg hjælper med alle de praktiske ting i forbindelse med begravelsen / bisættelsen, hvis I ønsker det. I bestemmer, hvilke af de praktiske gøremål, som I selv vil stå for og hvilke I vil have min hjælp til. Jeg kan som bedemand også gøre det hele for jer hvis du ønsker det.

Det praktiske lige når du har mistet – læs mere her

Det siger de pårørende

Når man er i så stor sorg, er det virkelig dejligt at , at nogen kan tage en´ i hånden og guide vejen. Marie var hele vejen i gennem yderst empatisk, venlig, hjælpsom og imødekommende. Marie er yderst kompetent og effektiv, og alt foregik til perfektion, som aftalt. Jeg kan kun varmt anbefale Marie

– Margarethe

Jeg følte mig meget tryg og godt vejledt igennem den meget sorgfulde tid. Der var mange praktiske ting at tage stilling til og her fik jeg fantastisk hjælp fra først til sidst. Bedemand Marie Thjellesen var så dygtig til at føre os igennem alle de beslutninger der skulle tages. Hun var en god sparringspartner og meget betænksom i sin måde at vejlede os på. Jeg kan varmt anbefale hende

– Christine

Marie et helt igennem fantastisk menneske, hendes dejlige måde at være på, hendes hjertevarme, imødekommenhed og medmenneskelighed kender ingen grænser. Jeg kunne i den´ grad mærke Marie som det menneske, hun er

– Karin

Samarbejdet med Marie var personligt, engageret og hjertevarmt. Hun var alt det vi havde ønsket os og førte os professionelt gennem planlægningen af bisættelsen

– Anonym

Marie var bare pigen der klarede alt til stor perfektion – tusind tak fordi du tog hele sagen på dig. Tak fordi du forstod alt hvad vi havde i vores hoveder og forstod at formidle det hele videre til handling. Tak fordi du var bag os – foran os og ved siden af os under ceremonien. Vi er glade for at have mødt dig!

– Käte

Ethvert menneske er unikt og det kan afskeden også være

Som din bedemand, hjælper jeg både med traditionelle og mere personlige begravelser og bisættelser. Det levede liv kan udtrykkes på mange måder og jeg vil altid gøre mit bedste for at afskeden kommer til at foregå helt efter jeres ønsker og behov. Jeg sørger for at rådgive jer grundigt, så vi sammen kan planlægge et fint farvel. Jeg kommer til jer, eller I kommer til mig.

Skriv til mig